afbeelding klaproos in aquarel    Piano-Onderwijs De Klaproos Den Haag

Biografie

foto Marrit buiten bij de studio Marrit van der Weij is componist, pianist en pianodocent. Sinds 2002 heeft ze haar eigen lespraktijk "Piano-Onderwijs De Klaproos" in Den Haag. Ze geeft les aan kinderen (vanaf 6 jaar) en volwassenen, van beginners tot vergevorderden. De lessen worden gegeven in de Nederlandse of Engelse taal. Ze begeleidt leerlingen bij de voorbereiding van de piano-examens van The Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM) in Engeland.

Momenteel verdiept Marrit zich in improvisatie aan de piano. Ze volgde in 2014-2015 de jaartraining 'Vrij Spel' aan de improvisatie academie van Robijn Tilanus in Amsterdam. In januari 2016 is Marrit gestart met het vervolg hierop: de opleiding tot improvisatiecoach. Deze opleiding valt onder kortdurend beroepsonderwijs en duurt anderhalf jaar. In juni 2017 sloot ze deze opleiding af met het diploma Improvisatiecoach. Ze maakt nu eigen composities:Als pianist treedt Marrit op als solist en ze vormt een hobo-piano duo met hoboïste Irma Kort.
Irma Kort

Van 2012 t/m 2016 was Marrit voorzitter van de vakjury van het Florence Muziek Concours in Den Haag. Naast het voorzitterschap deed zij ook de organisatie van de jurering en de programmering van het concours.

Marrit studeerde piano bij Ben Smits, Danièle Dechenne en Ellen Corver en behaalde in 2002 haar diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens haar studie volgde ze Masterclasses bij Gyorgy Sandor, Abbey Simon en Gyorgy Kurtag. Ze behaalde een aantal prijzen voor optredens tijdens het Prinses Christina Concours.

Marrit heeft een bijzondere belangstelling voor de verschillende lesmethodieken in het muziekonderwijs. Zo slaagde zij in 2011 voor de cursus "Being an effective teacher" en in 2012 voor de cursus:"Short- medium- and long term planning" van the ABRSM in Engeland. In 2012 volgde ze de Masterclass "Kodály in het Muziekonderwijs" van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Ze gaf pianoles op de muziekscholen van Nootdorp en Leiden, was als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en verzorgde in opdracht van het Koorenhuis lessen voor het muziekplan van het Segbroekcollege in Den Haag. Ook was ze jarenlang als docent verbonden aan het Malcolm Davies Music Centre van The International School in Den Haag.